X
X
X
X

VPS ile VDS Arasındaki Fark Nedir?

HomepageArticlesHosting & ServerVPS ile VDS Arasındaki Fark Nedir?

VPS ile VDS Arasındaki Fark Nedir?

Merhaba,

Bu yazımızda sizlere VPS sunucu ve VDS sunucu ların aralarındaki farklı anlatacağız.

 

VPS (Virtual Private Server), olarak bilinen paylaşımlı özel sanal sunucular; fiziksel bir sunucunun donanımının mantıksal olarak bölümlenmesi sonucu ortaya çıkan her sunucuya verilen genel isimdir. Sanal sunucuların kullandığı kaynaklar aynıdır ve sunucular birbirinden bağımsız olarak yönetilir. Tahsis edilen sunucu kaynakları (ram,işlemci) kullanılmadığında, başka bir sunucu tarafından kullanabilir.

 

VDS (Virtual Dedicated Server), olarak bilinen paylaşımsız sanal sunucular; fiziksel bir sunucunun donanımının sanallaştırılması sonucu oluşan sanal sunuculardır. Fakat VPS’den farklı olarak; fiziksel sunucu üzerinde kaynakların paylaştırılması şeklinde değil, kaynakların doğrudan donanımsal olarak paylaştırılması şeklinde oluşmaktadırlar. Yani size tahsis edilen sunucu kaynakları kullanılmadığında, başka bir sunucu bu kaynakları kullanamaz.

Performans, güvenlik ve kullanılabilirlik açısından sizlere Cloud VDS sunucuları öneririz. Cloud VDS paketlerimizi incelemek için bu alana tıklayabilirsiniz.

 

Başka bir makalemizde görüşmek dileğiyle.


Top